in ,

Windows 11 downloaden, hoe doe ik dat?

Wanneer je nu Windows 10 hebt draaien en graag Windows 11 wil installeren, dan kan dat op een paar manieren. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

De releasedatum van Windows 11 is 5 oktober 2021. Wanneer je op dit moment Windows 10 geïnstalleerd hebt, krijg je de upgrade naar Windows 11 aangeboden via Windows Update. De verspreiding van de nieuwe Windows-versie gebeurt gefaseerd: dat betekent dat niet alle computers Windows 11 op hetzelfde moment aangeboden krijgen.

Daar zijn verschillende redenen voor: zo speelt bijvoorbeeld de compatibiliteit met computers een belangrijke rol speelt. Zolang een onderdeel van je pc nog niet volledig wordt ondersteund, kan Microsoft het aanbieden van Windows 11 voor jouw computer uitstellen. Zodra de upgrade naar Windows 11 klaarstaat, verschijnt er een melding in het systeemvak van de Windows-taakbalk (bij de klok).

Actief zoeken

Wil je niet wachten totdat Windows 11 wordt aangeboden, dan kun je ook zelf actief op zoek naar de upgrade. Dat doe je door het instellingenvenster te openen (dit doe je snel met de toetscombinatie Windows-toets+I) en te kiezen voor Bijwerken en beveiliging. Klik op Windows Update; Windows gaat dan zelf naar updates zoeken.

Het kan zijn dat ook na 5 oktober bij jou Windows 11 nog niet als upgrade aangeboden wordt door Windows Update. Haal dan de download zelf op. Daarvoor ga je naar de downloadpagina van Microsoft (www.microsoft.com/nl-nl/software-download) en kies je Windows 11. Hier kun je het hulpprogramma downloaden dat je helpt bij het uitvoeren van zowel een upgrade als een schone installatie van Windows 11. Dit is ook de manier om Windows 11 binnen te halen wanneer je echt met een schone lei wilt beginnen en Windows 11 als nieuwe installatie wilt uitvoeren.

Meer weten over Windows 11

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Windows 11 te bieden heeft? Bestel dan nu onze cursus Aan de slag met Windows 11 en kom alles te weten over Windows 11. Inclusief boek en online cursus, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

Hoe zit het precies met je privacy op Clubhouse?

In gesprek over Dyme: Geld besparen met app