in ,

Apps bouwen zonder code: overzicht houden in Bubble

Met de no code-tool Bubble kun je zelf snel een app bouwen met veel functionaliteit. Veel functionaliteit betekent óók dat je moet zorgen dat je tijdens het bouwen heel goed het overzicht moet bewaren. Deze tips helpen je daarbij.

Met Bubble (https://bubble.io/) kun je een zogeheten complexe web-app bouwen. Onder complex verstaan  we dat zo’n app bijvoorbeeld een volledig aanpasbare interface heeft, dat er een makkelijke integratie met Facebook, LinkedIn of Google is of dat er gewerkt wordt met dynamische inhoud.

App bouwen met Bubble

Een app bouwen  met Bubble wijst zich redelijk vanzelf. Je kunt blanco starten of een template gebruiken. Hulp krijg je van de New Application Assistant. Je kunt het best uitgebreid en rustig rondkijken: juist door de tool in je eigen tempo te ontdekken, kom je uiteindelijk tot de mooiste resultaten.

Omdat je met Bubble veel mogelijkheden hebt, moet je zorgen dat je goed het overzicht houdt over wat je aan het doen bent. Zo weet je zeker dat je alle elementen en alle functionaliteiten die je wilt, aan je app toevoegt!

Tip 1: rode kaders

Voeg je nieuwe elementen aan een pagina toe, dan kan het gebeuren dat ze niet op de gewenste plaats terechtkomen. Let in dat geval goed op de rode kaders die verschijnen, want die geven aan waar het element wordt geplaatst.

Tip 2: elementen verbergen

Op drukkere pagina’s is het soms onmogelijk om een element de eerste keer goed te plaatsen. Vooral als je met pop-ups werkt, is dat erg lastig. In dat geval kun je de elementen die in de weg staan tijdelijk onzichtbaar maken. Daarvoor klik je in de zijbalk op het kopje Elements tree en klik je op het oogje naast de elementen die je even wilt verbergen.

 

Tip 3: lijst van pop-ups

Bubble toont standaard maar één pop-up in de lijst van elementen. Door de optie Only show hideable aan te vinken, krijg je de volledige lijst van pop-ups te zien. Vind je de namen van de verschillende elementen onduidelijk? Ook die kun je aanpassen door op de titel van het instellingenvenster van het element in kwestie te klikken.

Meer weten over programmeren zonder code?

Wil je meer weten over no-code- en low-code-tools? Bestel dan nu onze cursus Programmeren zonder code, inclusief boek en online cursus met voorbeeld-projecten, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

Muziek streamen met Raspberry Pi en MoOde Audio

Privacybeleid HP: Overzichtelijk en compleet